ACTIE: GRATIS SPOELBAK UITSPARING TWV: €219,- BIJ BESTELLING VAN BOVEN DE €999,-

Meer informatie over ons

Keukenblad-keramiek.be is in de Benelux de marktleider in fabricatie en installatie van natuurstenen en keuken werkbladen.

Ons doel is om elke klanten te voorzien van hoge kwaliteit producten. Wij proberen met vakmanschap en goed materiaal hoogwaardige en toch betaalbare producten te leveren.

Wij bieden een groot assortiment aan producten die te maken hebben met natuurstenen producten. Wij richten ons vooral op natuurstenen werkbladen.

Ons werk zit er pas op na de installatie en daarom zullen we altijd naar u luisteren en zo nodig nog veranderingen aanbrengen als u dat wenst. Wij proberen er altijd zeker van te zijn dat onze klant tevreden is.

Wij hopen u snel te kunnen helpen.

Wat is silestone

Silestone is een merk dat natuurstenen producten maakt waar een hoge hoeveelheid kwarts in zit. Deze producten zijn bedoeld om uw huiskamer, badkamer of keuken een luxe uitstraling te geven. Deze producten zijn beschikbaar in meerdere kleuren zodat er altijd één bij uw stijl past. Door onze speciale afwerking en antibacteriële beschermlaag geven wij onze producten de maximale bescherming en hygiëne .

Silestone voegt tot wel 93% kwarts toen aan hun producten. Hierdoor worden de producten ongekend sterk en stevig. Dit is het eerste en tot nu toe enige merk dat werkbladen maakt uit dit materiaal. Door het gebruik van kwarts hebben deze werkbladen de unieke voordelen dat deze krasbestendig zijn en erg hygiënisch.

Wat is compac

Compac is een multinational bedrijf afkomstig uit Spanje. Dit bedrijf is marktleider op het gebied van kwalitatief hoogwaardige decoratieve oppervlakken. Het bedrijf heeft zich opgericht in 1975 en houd zich nog steeds bezig met marmer en kwarts. Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd op het gebied van produceren en distributeren. Compac haalt het succes deze dagen uit twee moderne productiecentra. Een productiecentra in Spanje gespecialiseerd in technologisch marmer en een productiecentra in Portugal gespecialiseerd in technologisch kwarts. Compac zorgt ervoor dat er per jaar 4,5 miljoen vierkante meter aan natuurstenen materiaal verdwijnt in huizen over de hele wereld. Het bedrijf heeft al meer dan 400 professionals voor zich werken. Compac streeft er nog steeds naar hun producten en kwaliteiten elke dag weer te verbeteren.

Veel gestelde vragen over materialen

Hoe zwaar natuurstenen keukenwerkbladen?

Deze materialen zijn zwaar en wegen gemiddeld 80kilo per vierkante meter.

Waarvoor kan ik graniet en kwarts nog meer gebruiken?

Graniet is niet alleen te gebruiken voor keukenwerkbladen maar ook voor andere producten. Het word ook gebruikt in bijvoorbeeld spatplaten en badkamers, maar ook in douchepanelen, barbovenkanten en laboratoriumbanken. Graniet kan in nog veel producten worden verwerkt. Heeft u ideeën? Neem dan gerust contact met ons op.

Waarom is graniet en kwarts geschikt voor keukenwerkbladen?

Natuursteen ziet er aantrekkelijk uit, is makkelijk te gebruiken en is hygiënisch. Het is zwaar materiaal en hierdoor ook erg stevig. Natuursteen is duurzaam en een goed materiaal voor een werkblad.

Waarom worden granieten en kwarts keukenwerkbladen steeds populairder.

Graniet werd vroeger al gebruikt voor het maken van keukenwerkbladen. Het probleem was dat vroeger graniet te duur was voor de meeste mensen. Door de ontwikkelingen in de markt is het nu mogelijk voor iedereen om een granieten aanrechtblad te kopen. Door de tijd heen zijn er modernere technieken ontworpen waardoor de kosten laag gehouden kunnen worden. Kwarts is een nieuw materiaal dat verwerk word door de keukenbladen, dit materiaal wordt graag gebruikt omdat het verstevigend werkt en de kleuren goed blijven.

Hebben granieten en kwarts keukenbladen oneffenheden.

Wij gebruiken alleen producten van de hoogste kwaliteit, maar ook wij kunnen niet voorkomen dat er zich oneffenheden voordoen in keukenbladen. Dit komt omdat er tijdens het vervoeren en installeren altijd mogelijk is dat er ergens een kras ontstaat. Deze krassen kunnen worden behandeld in een speciaal proces, hierdoor zult u niks mee zien van deze beschadiging. Bij kwarts keukenbladen is dit anders, hier wordt alles in laboratoriums verwerkt.

Zijn marmer, kalksteen en leisteen geschikt voor keukenwerkbladen.

Deze materialen worden door heel de wereld gebruikt als werkblad. In de Benelux worden deze alleen bijna niet verkocht of aangeboden. Dit komt omdat deze materialen makkelijk beschadigd kunnen raken en minder stevig zijn. Dit materiaal gaat bovendien niet lang mee, hierdoor gaat de voorkeur vaak uit naar stevigere materialen. Er zijn ook mensen die liever een ‘’versleten uiterlijk’’ willen omdat dit natuurlijker overkomt.

Wat zijn de verschillende eigenschappen van graniet en marmer?

De materialen van onze werkbladen worden gedolven uit verschillende mijnen. Hier moet u denken aan materialen zoals, graniet, marmer, travertin, kalksteen en onyx. Deze grondstoffen komen allemaal uit de aarde, maar hebben totaal andere eigenschappen. Zo is graniet bij hoge temperaturen gemaakt. Dit materiaal is diep in de aarde te vinden en ontstaat ui gestold magma. Graniet bestaat dus uit verschillend materialen die daar inzitten en is als het ware gekristalliseerd. Graniet heeft jaren kunne uitharden en is daardoor een hard materiaal geworden dat krasbestendig is. Marmer daar in tegen word gevormd uit plantaardig materiaal. Hierbij kunt u denken aan, dierlijke skeletten en slib. Marmer komt voor  op de voet van aardelichaam en alle watervlakten. Het is niet zo dat u zelf opzoek kunt gaan naar marmer. Dit proces duurt namelijk miljoenen jaren voordat er daadwerkelijk echt marmer ontstaan. Een belangrijk onderdeel van deze stenen is calcium deze kan worden aangetast door azijn en citroen.

Wat zijn de beste keukenwerkbladen- graniet kwarts of marmer

Door de combinatie van graniet en kwarts ontstaat er een unieke combinatie die een sterk materiaal geeft. Dit materiaal is perfect om keukenwerkbladen mee te maken. Deze materialen raken namelijk niet beschadigd bij hoge temperaturen. Ook de gepolijste afwerking raakt vaak niet beschadigd door hete pannen en ander kookgerei. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over de poreusheid van het materiaal. Hierdoor heeft dit product een hoge levensverwachting.

Kwarts is een materiaal dat zelden verkleurd. Dit is een groot voordeel tegen over andere materialen. Het voordeel van kwarts is dat deze handgemaakt word en daardoor altijd word gecontroleerd in een laboratorium. Hierdoor worden al kwarts producten goed afgeleverd. Er zijn twee verschillende manieren waarop u dit kunt opvatten. Één Uw kleuren worden goed gecontroleerd en hierdoor zijn er geen oneffenheden in het blad en in de kleur te vinden. Twee het eindresultaat is altijd hetzelfde en bied weinig variatie,

Graniet lijkt van hetzelfde materiaal te zijn gemaakt als kwarts, alleen er zit een groot verschil in het absorberen van deze twee materialen. Graniet absorbeert veel meer vocht als kwarts en word hierdoor zwakker. Dit kan worden tegen gegaan door het blad op de juiste manier te bewerken. Het proces van opnieuw sealen. De gebruiken moet dir proces zelf meerdere keren herhalen en zal binnen een kwartier gebeurd zijn. Dit proces moet gemiddeld 1 of 2 keer per jaar herhaald worden. Het voordeel is dat kwarts er altijd uniek en mooi uit blijft zien.

Marmer word over het algemeen het meeste gebruikt in badkamers. U moet hierbij denken aan baden, wanden en wasbakken. Het is ook goed mogelijk dit materiaal te gebruiken voor andere kamers in uw huis zoals, keuken en huiskamer. Het wordt echter niet aangeraden om marmer te gebruiken in keukens. Marmer is namelijk minder sterk materiaal als, bijvoorbeeld graniet en kwarts. Marmer zal sneller krassen maken en vlekken krijgen doordat het zachter materiaal is. In Europa wordt hier geen probleem van gemaakt omdat mensen versleten marmer mooi vinden.

Wat is kwarts?

Kwarts is een gekristalliseerd product. Dit materiaal is van zichzelf wit of transparant, wel is het mogelijk dit product andere kleuren te krijgen.

Het product wordt verkregen in pure vorm of het word gemend met andere materialen. Kwarts is handig vanwege de hardheid en zuurbestendigheid. Hierdoor kan het voor vele verschillende producten worden gebruikt en vermengd worden met verschillende materialen. Kwarts wordt vaak als hoofdbestandsdeel gebruikt voor composiet.

Wat is Terrazzo?

Terrazzo wordt al vanaf de 15e gebruikt en word met de hand gemaakt. Terrazzo komt voort ui het mensen van marmer of natuursteenkorrels met cement. Als u bijvoorbeeld een keukenblad wilt wordt hier een mal van gemaakt en vervolgend word deze vol gegoten met het mengsel. Nadat dit uitgehard is, is uw keukenblad bijna klaar voor gebruik.

Wat is Keramiek?

Keramiek is een geschikt materiaal voor in uw keuken. Keramiek komt voort uit verschillende keramische lagen samen met klei en kleurstoffen. Deze materialen worden hard tegen elkaar aangeperst en daarna tot hoge temperaturen verhit. Door dit proces kunnen wij veel verschillende kleuren toevoegen aan het ontwerp en veel verschillende soorten keramieken werkbladen maken.

Kan ik een mes op mijn keukenblad gebruiken?

Als u een granieten keukenblad heeft kunt u gerust met messen direct op keukenblad werken. Graniet zal geen schade ondervinden van uw mes hoe scherp deze ook is. Het nadeel is wel dat uw mes daarin tegen waarschijnlijk niet scherp zal blijven als u dit vaker doet. De dichtheid van een granieten werkblad kan uw messen in zeer korte tijd erg bot maken. Daarom raden wij het gebruik van een snijplank wel aan. Mocht u andere soorten keukenbladen gebruiken dan raden wij niet aan om op keukenbladen te snijden deze zullen wel schade ondervinden.

Hoe dik zijn keukenwerkbladen?

Wij hebben verschillende maten keukenwerkbladen van elk materiaal. Deze maten kunt u vinden bij de producten zelf.

Moeten stenen materialen worden afgedicht?

Vaak zijn materialen van mineralen bros en nemen deze snel en makkelijk vocht op. Het licht aan het soort vloeistof wat schade aan kan richten op uw werkbladen. Er zijn echter veel producten verkrijgbaar die je kunt gebruiken om uw werkbladen weer naar oude staat te krijgen. U moet wel rekening houden dat het voorzichtig om gaan met een werkblad bij draagt aan de levensduur van uw keukenblad en dat deze langer mee gaat als u er netje mee om gaat.

Alle stenen werkbladen die wij leveren zullen waterdicht worden geleverd door een behandeling vanuit onze fabrieken. Deze behandeling is zeer effectief en werk tegen alle soorten vloeistoffen zoals, alcohol, koffie, voedselresten en sappen. Het is zelf mogelijk dat olie niet doordringt in uw keukenblad. De waterdichte laag van uw keukenblad zal er wel langzaam afslijten en hierdoor moet u zelf stappen ondernemen. U zult vanzelf merken dat uw keukenblad wel vocht gaat opnemen. Als u dan aan de slag gaat om het blad zelf te bewerken kunt u de levensduur van uw keukenblad verlengen.

Wat is de maximale grootte van een niet- ondersteunde overhangende deel van een stenen keukenwerkblad?

Voor een overhangend deel van een keukenwerkblad raden wij aan niet verder te gaan als 350mm. Dit omdat stenen als graniet of kwarts erg zwaar zijn en veel ondersteuning nodig hebben. Ook mag er nooit op gestaan of gezeten worden. Dit verhoogd de druk zo hoog dat het kan afbreken.

Kan steen worden gerepareerd?

Mocht een steen beschadigt raken door bijvoorbeeld een deuk van een ander object is het mogelijk deze te repareren.  Er kan dan epoxyhars worden aangebracht in dezelfde kleur, hierdoor zal er niks meer te zien zijn. Zijn er grotere beschadigingen zal er een mengsel van epoxyhars en steenslag nodig zijn om het te repareren.

Kunt u verschillende steenafwerking op kwarts gebruiken?

Nee, Dit wordt namelijk al vanaf de fabriek geleverd en niet hand gedaan. Hierdoor zult u moeten kijken op de gewenste kleur aanwezig is voordat u bestelt.

Hoe ver overlapt het overhangende deel de dingen eronder?

Keukenwerkbladen komen over het algemeen 20mm voorbij de geïnstalleerde deuren. Dit wekt meestal het vermoeden dat de keukeneenheden 560mm diep zijn met een toegestane 20mm voor de deuren waardoor de keukenwerkbladen 600mm diep zijn en de badkamereenheden 280 mm diep zijn met een toegestane 20mm voor deuren die de keukenwerkbladen 320mm diep maken. De zijkanten hebben over het algemeen een overhangend materiaal van tussen de 10 – 20 mm wat die worden bepaald door middel van templates. Deze cijfers zijn gewoonweg generalisaties waarvan je zelf de vrijheid in handen hebt om ze naar je eigen geschikte wensen aan te passen.

Zijn voegen tussen delen van stenen keukenwerkbladen zichtbaar?

Graniet en kwarts hebben een maximum lengte van drie meter per stuk. Hierdoor is het vaak zo dat prijzen worden samengevoegd. Het aanzicht word door een groot gedeelte bepaald door de keuze van het materiaal. Een steen met een effe kleur zal dit niet hebben, maar een steen met gebroken zwart weer wel. Hoe donker de steen hoe minder je er last van zult hebben. Nu mensen steeds liever graniet in hun huis willen hebben is het probleem van een aansluiting zien steeds kleiner.

Zal het keukenwerkblad dat ik kies er qua kleur precies zo uit zien als op uw website.

U moet de foto’s op onze website als indicatie zien voor het echte resultaat. Dit komt omdat er veel dingen verschil in kleur kunnen opleveren waardoor de kleur niet direct representatief is. U kunt denken aan monitoren, foto’s en resoluties die allemaal van invloed zijn op de kleur en vorm van de afbeelding van het keukenblad. Ook moet u rekening houden dat we te maken hebben met natuurstenen, deze zijn nooit identiek aan elkaar en zien er allemaal anders uit. Wel bieden wij de mogelijkheid om kleine samples af te nemen waardoor u in het echt kunt zien hoe het product zal worden.

Waarom verschillende prijzen per steen?

Er zijn meerdere invloeden op het de prijzen van de stenen, dit komt omdat de verplaatsing van de stenen erg duur is en dus per plaats verschilt. Ook de winning van de stenen verschillen per kosten, dit komt omdat er soms hoge toenames zijn in kosten van machines en personeel. Wij hebben zelf geen invloed op deze factoren en kunnen er dan ook niets aan doend at de prijzen schommelen. Het is zo dat populaire stenen vaak goedkoper zijn omdat deze vaker genomen worden, dit komt omdat deze stenen dan massaal gewonnen worden.

Kan marmer gebruikt worden in keukenwerkbladen

Marmer word ook gebruikt in keuken en als keukenwerkblad, dit materiaal is meestal net wat goedkoper als graniet en toont luxe. Het nadeel is dat marmer minder stevig is al graniet en meer onderhoud nodig heeft. Het kan worden gemaakt voor u en worden geïnstalleerd maar het word niet geadviseerd door ons. Doordat marmer zo poreus is komen er snel vlekken op door schoonmaak middelen.

Als er voorzichtig mee word omgegaan kan marmer prima gebruikt worden als keukenwerkblad.

Hoe zwaar zijn stenen keukenwerkbladen?

Deze wegen vaak rond de 80kilo per vierkante meter. Dat is dus niet niks.

Wat moet ik weten over graniet?

Graniet is een natuursteen en word dus niet gemaakt in een fabriek. Doordat het een natuurproduct is zijn er nooit twee dezelfde stukken vindbaar. Graniet is zwaar en enorm sterk, andere voordelen zijn dat het bestand is tegen hoge temperaturen. U moet er wel rekening mee houden dat dus elk stuk graniet anders is maar toch dezelfde kwaliteit heeft. Omdat graniet nooit hetzelfde eruit ziet zijn onze afbeeldingen dus ook niet direct representatief.

Kunnen graniet oppervlakken worden beschadigd?

Graniet kan ook beschadigen, dit moet dan wel met veel geweld gebeuren. Graniet bestaat uit kristallijnen vormen, hierdoor kan het beschadigen. Vaak gebeurd dit door scherpe oppervlakken en punten er langs te halen. Over deze dingen moet goed worden nagedacht voordat u een keuze maakt over uw randprofiel. ZO is het dat een vierkant randprofiel beter weerstand bied als ronde. In geval van meer poreuze granieten kleuren is het zo dat chemicaliën of andere vloeistoffen schade kunnen aanrichten aan uw graniet keukenblad. Normaal zou hitte geen probleem moeten zijn voor graniet maar toch vragen we u om hiermee op te passen.

Het voorbeeld dat ik voor graniet heb gezien heeft putjes in de bladen, zal mijn blad ook zo worden?

Als er ruimte komt tussen de mineralen zullen er putjes worden gevormd in een granietenblad. De is een deel van de kristallijnen van het medium. Steekproefsgewijs zijn putjes veel merkbaarder vanwege de voorbeeldgrootte. Op een groter stuk is het oppervlak gepolijst en zal het oog dit niet kunnen opmerken en meer gericht zijn op de texturen en patronen van uw gekozen graniettype. Een ander kenmerk van graniet zijn de kleine scheurtjes. Dit zijn geenbeschadigingen in het materiaal. Ze worden gevormd door de extreme hitte die zijn ontstaan tijdens de vorming van het graniet. Marmer heeft soortgelijke dingen met breccias. Nogmaals, iedere kleurvariatie is onderdeel van de natuurlijke schoonheid van het materiaal die het gebruik en functie van het materiaal niet zullen belemmeren. Samenvattend: hoe perfecter het materiaal eruit ziet, de groter de kans dat het materiaal gefabriceerd is in plaats van natuurlijk.

Kan ik hete pannen direct op het granieten keukenwerkblad zetten?

Graniet komt uit de aardkorst en is gemaakt uit magma dat verdrukt is en gestold. Het is daarom erg onwaarschijnlijk dat er schade aangericht word als u er een hete pan op zet. Toch raden wij aan om een snijplank of onderzetter te gebruiken om zeker te zijn dat uw keukenblad niet beschadigd.

Is het mogelijk om een klein putje te repareren?

Het is mogelijk dat er een hard voorwerp tegen uw keukenblad aan komt en schade veroorzaakt. Het is dan ook zeker mogelijk om deze schade te repareren. Hiervoor gebruiken wij epoxyhars en kleuren die in uw blad voorkomen. Hierdoor zal het gat worden opgevuld en ziet u hier niks meer van.

Kan graniet scheuren of barsten?

Tijdens het gebruik van uw keukenblad zal dit niet voorkomen. Het is mogelijk dat tijdens het vervoeren of instaleren een blad omvalt en schade ontstaat.

Vlekt graniet gemakkelijk?

Graniet kan vanuit zichzelf goed tegen vloeistoffen. Vanuit de fabriek zullen nog een laag aanbrengen waardoor er geen problemen zouden moeten ontstaan. We raden niet aan dat ik sterke schoonmaak middelen gebruiken of lang vocht op uw keukenblad laat liggen. Sommigen kleuren graniet zullen sneller vocht opnemen als andere.

Waar komt graniet vandaan?

Graniet is een samenstelling van mica, kwarts en veldspaat. Graniet komt voort uit het stollen van magma. Door de tijd heen word deze magma plat gedrukt en stolt het. Graniet heeft miljoenen jaren kunne uitharden en is daarom een stevig materiaal.

Zijn granieten bladen duur?

Er zit een groot verschil in prijzen van natuurstenen. Dit kom eigenlijk omdat sommigen stenen vaker gebruikt worden dan andere. Een steen waar meer vraag naar is, is dan ook goedkoper omdat meer mensen deze mijnen. Hierdoor ligt een groot deel van de kosten bij uw keuze.

Wat is graniet?

Graniet een veel voorkomend kristalsteen die jaren heeft kunnen uitharden onder de grond. Graniet ontstaat bij het stollen van magma dat daarna door aardplaten samen geperst word.

Keukenblad fabriek veel gestelde vragen

Verkoopt u direct aan de consument?

Ja wij leveren direct aan alle soorten klanten zoals, fabrieken, bedrijven, consumenten en aannemers. Wij willen met zoveel mogelijk mensen in contact komen.

Waarom zijn uw prijzen zo laag?

Wij hebben geen dure showrooms en grote winkels waar we veel geld aan kwijt zijn. Ook bestellen wij direct bij de fabriek en kunnen wij hierdoor lagere rijzen bieden.

OFFERTES, INFORMATIE EN BESTELLINGEN VEEL GESTELDE VRAGEN

HOE KRIJG IK EEN OFFERTE?

Gebruik ons online formulier. Kies uw keukenwerkbladmateriaal, vul details in voor de maat, snijding en afwerking en we verstrekken u zo snel mogelijk een offerte. Het kan niet sneller en gemakkelijker! U kunt uw keukenplan met contactgegevens e-mailen als een dat liever heeft. We zullen u net zo graag een offerte sturen.

WAAROM KAN IK NIET GEWOON ONLINE BESTELLEN?

Keuken keukenbladen zijn geen doorsnee producten. Wanneer er nog dingen veranderd moeten worden na uw bestelling kan dit namelijk hoge kosten en veel onnodig tijdverlies met zich meebrengen. We willen er zeker van zijn, zoveel mogelijk, dat uw bestelling zonder enig probleem uitgevoerd wordt. We doen dit door meer informatie van u te vragen – het is misschien ouderwets, maar het werkt. Service staat bij ons hoog in het vaandel.

KAN IK MONSTERS ONTVANGEN?

Ja, Deze zijn gemakkelijk te bestellen bij onze website

IN WELK GEBIED BENT U ACTIEF?

Wij leveren door hel Benelux

WELKE BETALINGSMOGELIJKHEDEN ACCEPTEREN WIJ?

Wij accepteren bank overschrijven en contant geld.

HOE LANG DUURT HET VOORDAT MIJN KEUKENWERKBLAD WORDT GEPLAATST?

Wij leveren binnen 8 weken en plaatsen deze zo snel mogelijk

KAN IK EEN BESTELLING MET AFLEVERING PLAATSEN?

Dit is mogelijk maar bepaalde factoren moeten in acht genomen worden voordat u besluit om via deze weg te gaan. Allereerst hebt u geschikt vervoer nodig die toegang heeft tot grote stukken steen en het gewicht van de keukenbladen kan houden. 400 kilo is standaard voor een installatie. U heeft ook een A frame nodig om ervoor te zorgen dat de keukenbladen veilig staan en een aantal mensen die het blad kunnen tillen en deze op een veilige en secure manier kunnen verplaatsen. Wanneer het stuk steen eenmaal opgetild is hebben wij geen enkele aansprakelijkheid meer met betrekking tot u. Als u het beschadigd tijdens het vervoeren naar uw voertuig, gedurende het vervoer of de installatie is de verantwoordelijkheid voor u. We adviseren u de kostenbesparing met de bovengenoemde risico’s te vergelijken maar, zoals altijd, de keuze blijft bij de klant.

KAN IK ERGENS ANDERS STEEN KOPEN DIE U KUNT FABRICEREN?

Wij leveren deze dienst niet.

HELPT U MIJ BIJ DE KEUZE VOOR EEN KLEUR?

U kunt altijd contact opnemen als u moeite heeft met het kiezen van kleuren.

MOET IK WACHTEN MET HET GEBRUIK VAN MIJN KEUKENWERKBLAD NADAT DEZE IS GEÏNSTALLEERD?

De keukenwerkbladen kunnen direct gebruikt worden. De wastafel zal worden aangebracht met een lijmmiddel. Het is het beste om er een nacht overheen te laten gaan zodat zich een klein sterk laagje heeft gevormd.

WAT HEBT U NODIG OM MIJ EEN OFFERTE TE KUNNEN STUREN?

U kunt ons een plan toesturen op papier. Bellen is ook mogelijk of u kunt het offerte formulier op de website gebruiken. Uw gegevens zijn ook vereist zoals uw naam, telefoonnummer en email samen met de keuze van uw steen. Hieruit kunnen we een offerte maken. U kunt deze informatie naar ons e-mailen.

IS INSTALLATIE BIJ DE OFFERTESOM INBEGREPEN?

Nee. De offerte is alleen voor levering.

INSTALLATIE VEEL GESTELDE VRAGEN

SNIJDT EN SLIJPT U DE KEUKENWERKBLADEN TER PLEKKE?

Nee. Hiervoor hebben wij onze machines nodig die in de fabriek staan. Het is dus niet mogelijk dit ter plekke te doen.

KUNNEN WE DE VOEGEN TUSSEN STUKKEN ZIEN?

Ja. Onze voegen zijn minder dan 3mm dik en glad weg gewerkt. Hierdoor geeft het een natuurlijke look mee.

BEVESTIGT U MIJN WASBAK?

Als onderdeel van de installatie van het kuekenwerkblad zal de wasbak bevestigd worden, maar niet de aansluiting van de bewatering e.d. Bij zware producten moeten er tijdens de template of na de installatie ondersteunende frames gemaakt worden.

SLUIT U MIJN WASBAK AAN?

Nee, hiervoor moet u een vakman inhuren

WAT KAN IK DOEN OM BIJ HET INSTALLATIEPROCES TE HELPEN?

Wij werken met zware voorwerpen die vaak ook nog groot zijn. Daarom si het handig als de route naar de plek van installatie vrij is. Hierbij moet u soms ramen en deuren verwijderen zodat wij makkelijk erdoor kunnen om uw product te installeren.

MOET MIJN MUURUNITS WORDEN GEMONTEERD VOORDAT U KOMT?

Het is aanbevolen om de muurunits niet eerst te monteren. Echter, bij bijstaande keukenwerkbladen is dit niet mogelijk. Dressoirs of boilerkasten die onder de keukenwerkbladen komen mogen niet worden gemonteerd.

ZULLEN DE MUREN WORDEN BESCHADIGD TIJDENS DE INSTALLATIE?

Muren zijn zelden recht of vierkant, dus om gaten te voorkomen is het soms nodig om gips uit te hakken. Uiteraard wordt er alles aan gedaan om de schade te voorkomen, maar we adviseren niet om schilderwerk of andere muurwerken eerst af te maken voor de installatie is geweest.

KAN IK MIJN EIGEN MONTAGE REGELEN?

Als u dit wenst – kunnen we alleen het steenproduct leveren zodat u uw eigen installatie kunt regelen. Wees erop bedacht dat de steen erg, erg zwaar is en met grote voorzichtigheid moet worden vervoerd en geïnstalleerd – het is geen één mans taak.

KEUKENKEUKENBLAD VOORZICHTIGHEID VEELGESTELDE VRAGEN

MOET IK MIJN KEUKENWERKBLADEN VAN TIJD TOT TIJD AFDICHTEN?

Ja. Hoewel graniet wordt behandeld voordat het de fabriek verlaat is het poreus materiaal en moet het dus tenminste twee keer per jaar behandeld worden om het resistent te houden. Wees erop bedacht dat sommige afdichtmiddelen de kleuren veranderen en het soms iets donkerder maken, het een zogeheten ‘’wet-look’ geven. Kwarts keukenwerkbladen hoeven niet afgedicht te worden.

HOE MAAK JE STENEN KEUKENWERKBLADEN SCHOON?

Maak het schoon met een schone warme doek. Een niet-schurend licht neutraal (PH7) reinigingsmiddel kan gebruikt worden. Gebruik geen schurende materialen zoals metalen remblokken, bijtende middelen staalwol of schoonmaakmiddelen die bleekmiddel, ammoniak of andere huishoudelijke schoonmaakmiddelen bevatten.

KUNNEN STENEN KEUKENWERKBLADEN FYSIEK BESCHADIGD WORDEN?

Steen is erg sterk, maar u moet uw keukenblad niet met iets bot of zwaars raken. Het kan krassen, gaten veroorzaken of zelfs breken (De randen zijn over het algemeen de delen die het snelst beschadigen). Te veel gewicht op voegen leggen is een slecht idee en schurende materialen zoals ongeglazuurde keramische dingen kunnen krassen veroorzaken.

KAN EEN STENEN KEUKENWERKBLAD GEREPAREERD WORDEN ALS HET BESCHADIGD IS?

Tot op zekere hoogte, maar het is moeilijk om krassen te verwijderen op het oppervlak. In het geval van kwarts is het nog moeilijker om te repareren, omdat deze keukenwerkbladen over het algemeen één kleur hebben en een bijpassende kleur moeilijk te vinden is.

WAT KAN VLEKKEN OP STENEN KEUKENWERKBLADEN?

Groot risico komt van sterk alkalische of zure vloeistoffen (zoals citroensap of azijn), op olie gebaseerde substanties (zoals boter en bakoliën – hete olie spatten van pannen rond het fornuis), wijn, detergentia en alcohol. Het is goed om gemorste dingen snel op te ruimen om het risico op schade te verminderen. Chemicaliën zoals verf stripper, borstelreiniger, ovenreiniger, nagellak remover, ontvetters of soortgelijke producten moeten worden vermeden. Dit is een minder groot probleem bij kwarts, omdat dit niet zo poreus is als graniet maar waarbij wel dezelfde basisprincipes gezien onderhoud wordt toegepast.

HOE VERWIJDER IK VLEKKEN VAN MIJN GRANIET KEUKENWERKBLADEN?

Er zijn speciale middelen verkrijgbaar om deze vlekken te verwijderen uit uw keukenwerkblad. Wij raden dan ook aan om deze middelen te gebruiken en geen andere oplossingen te zoeken en toe te passen..

KAN IK HETE PANNEN OP HET STENEN KEUKENWERKBLAD ZETTEN?

Ja, Dit is mogelijk. Wij raden wel aan dit voor korte tijd te doen of een onderzetter te gebruiken

MOET IK EEN SNIJPLANK GEBRUIKEN?

Ja, weinig van onze materialen zullen niet beschadigen als u direct op het keukenblad snijd. Maar vergis u niet de materialen die niet beschadigen zijn wel schadelijk voor uw mes. Daarom raden wij aan ten alle tijden een snijplank te gebruiken.